Politika privatnosti

 

Probat će mo ukratko objasniti što, zašto i kako.

 

Drage hokejašice i hokejaši,

kako bi mogli uživati u hokeju i natjecati se s hokejašima iz drugih klubova, moramo obrađivati vaše osobne podatke. Zato vama i vašim roditeljima želimo pojasniti koje to podatke obrađujemo i zašto, da li ih i s kim dijelimo, te koliko ih dugo čuvamo.

 

Također vam žalimo pomoći u ostvarenju vaših prava i zaštiti osobnih podataka, pa smo za tu svrhu otvorili mail – samobor.srake@gmail.com na koji nam se možete slobodno obratiti.

 

Kada postajete član kluba, potrebni su nam ovi podaci:
Ime i prezime, datum rođenja, adresa, OIB, kontakt broj telefona i e-mail adresa roditelja, preslika domovnice i fotografija. Također vodimo bilješke o zdravstvenom stanju (npr. alergije, intolerancija na hranu, terapija…) kako bi osigurali da naše hokejašice i hokejaši mogu nesmetano uživati u igri.

 

Nadalje, naši natjecatelji su dužni obaviti liječnički pregled, te nam dostaviti potvrdu o obavljen pregledu.

 

Navedene podatke dužni smo poslati hokejaškom savezu, te organizatoru hokejaškog natjecanja na kojem naš klub sudjeluje, jer to od nas traže važeći propisi i pravila saveza. U suprotnom, naši hokejaši ne bi mogli sudjelovati na natjecanjima, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

 

Vaše podatke ažuriramo prema potrebi, a najmanje jednom godišnje.

 

Vaše podatke čuvamo sve dok ste naš član, a potom ih brišemo. Radi klupske arhive možemo trajno čuvati vaše ime i prezime, zajedno sa statističkim podacima (npr. broj nastupa, postignutih golova, asistencija, obrana…).

 

Fotografski bilježimo nastupe naših hokejašica i hokejaša, a neke fotografije objavljujemo na našoj Facebook i web stranici.

 

Možete zatražiti pristup svojim podacima, te pod zakonom utvrđenim uvjetima zatražiti ispravak, ograničavanje obrade, prenosivost ili brisanje osobnih podataka. Obratite nam se na mail samobor.srake@gmail.com, rado ćemo vam pomoći u ostvarenju vaših prava.

 

Ukoliko mislite da se prema vašim osobnim podacima ne odnosimo na propisan način, možete se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka, odnosno drugom nadzornom tijelu.

 

Ova pravila nastala su na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka).